Om tjänsten

Det är inte dyrt att anlita arkitekt – det är dyrt att inte anlita en arkitekt.

Den som skall bygga ett eget hus eller bygga om sitt hem står ofta inför sin största investering någonsin här i livet. Att bygga är fortfarande bland det mest kostsamma och krävande en privatperson kan ge sig in på.

Det är något som inte bara kräver ett eller två beslut, utan en oräknelig rad beslut. Beslut som påverkar inte bara utseende, funktion och hållbarhet utan dessutom vad kalaset kostar och hur länge det dröjer tills det blir klart.

Både kostnader och tidplaner rusar lätt iväg. I bästa fall är bygget en ansträngande och tidskrävande process som leder till önskat resultat. I sämsta fall är det en kostsam, utdragen och oförutsägbar process där slutresultatet ligger långt från drömmarna. Inte sällan utsätts både privatliv och arbetstid för svåra påfrestningar under tiden. Att det hela slutar i tingsrätten tillhör inte ovanligheterna.

Det finns en yrkeskår vars uppgift är att vara din kunnige vägvisare genom byggprocessen: arkitekter. 

Att anlita en arkitekt är inte alltid så lätt. Många arkitekter visar svalt intresse för att arbeta på uppdrag av privatpersoner om det inte finns en väl tilltagen budget, och det är inte alla arkitektkontor som tar uppdrag åt privatpersoner överhuvudtaget. Inte sällan ser arkitekten ditt uppdrag som en chans att uttrycka sin egen vision, snarare än din.

Det vill vi ändra på. Vi anser att så många som möjligt skall ha rätt att bygga. Att bygga skall inte vara ett privilegium för byggjättarna och de stora offentliga beställarna. Du skall också kunna göra det, på ett sätt som motsvarar dina behov, din plånbok, dina planer och kanske också dina drömmar. Det ligger faktiskt i hela samhällets intresse att även privatpersoner kan bidra till vår byggda miljö.

Därför erbjuder vi en timmes gratis rådgivning till dig som skall bygga nytt, bygga om, bygga till eller inreda. 

Vi går igenom dina behov och önskningar. Vi berättar vad som är viktigast att tänka på. Vi förklarar vilka tillstånd du behöver, och av vem. 

Efter vårt möte får du en offert med ett fast pris på det första steget på vägen mot att förverkliga dina drömmar. 

Om du vill, kan vi hjälpa vi dig hela vägen med förslag, bygglov, förfrågningsunderlag, arbetshandlingar och upphandling, ända fram till slutbesiktningen av ett nytt hem, färdigt att flytta in i.

Vi har hjälpt många med det, och självklart vill vi hjälpa även dig. Det är vårt jobb.

Läs mer om oss på andersson-arfwedson.se

Vi hjälper dig att ta första steget mot din dröm.
Helt kostnadsfritt.

Sätt igång...

Hej arkitekt är en tjänst från Andersson Arfwedson Arkitekter AB

Projektet startade 2014 i syfte att minska steget för privatpersoner att kontakta en arkitekt. Vi anser att så många som möjligt skall ha rätt att bygga. Att bygga skall inte vara ett privilegium för byggjättarna och de stora offentliga beställarna. Du skall också kunna göra det, på ett sätt som motsvarar dina behov, din plånbok, dina planer och kanske också dina drömmar. 

Läs mer om Ola Andersson och Herman Arfwedson på andersson-arfwedson.se